Hier heb je zin in, ook als je geen trek hebt!

DINER

Hier heb je zin in, ook als je geen trek hebt! Bij Eetcafé Van Puffelen in Den Bosch eet je (buiten)gewoon ‘lekker’, is de sfeer ‘lekker’ losjes en kun jij je ‘lekker’ laten gaan. Want, de beste ‘guilty’ pleasure van de stad! Alhoewel… Waarom jezelf guilty voelen over de dingen die je plezier geven in het leven? Ga ervoor!

DINERKAART

VOORGERECHTEN

ZALM
Gerookte zalm, toast, edamame, sesamdressing en citroencrème

12

CARPACCIO

Ossenhaas, baconcrumble, geroosterde pitten, truffelmayonaise, rucola en Parmezaanse kaas

13

CAMEMBERT

Camembert uit de oven, voor twee personen, pecannoten, honing, nduja (pittige worst spread) en rustique stokbrood

11 p.p.

TACO CARNITAS
Pulled pork, knabbelspek, zoetzure ui en avocadomayonaise

11.5

TUNA TATAKI

Kort geschroeide tonijn, wakame, wasabimayonaise en ponzudressing

12

BURRATA

Gemarineerde tomaat, olijfolie en gerookt zeezout

11.5

TOMATENSOEP

Geroosterde paprika en basilicumpesto

7.5

LIMBURGSE MOSTERDSOEP

Gevuld met spekjes en bieslook

8.5

OM TE SNAAIEN

BROOD & DIP

Rustique brood met aioli

6

BITTERBALLEN

Acht rundvleesbitterballen met mosterd

10

GANDAHAM

Vers gesneden Gentse gedroogde ham

9.5

KAASKROKETJES

Oude kaas, truffelcrème, zes stuks

10

HOOFDGERECHTEN

SPARERIBS

Volgens authentiek recept met ketjap, gember en sorry, de rest blijft geheim. Met koolsla en aioli

23

SATÉ

Spies van kipdij, pindasaus, zoetzure groenten, krupuk en gebakken uitjes

20

PASTA GAMBA'S

Spaghetti met gebakken knoflookgarnalen, basilicumpesto en Parmezaanse kaas

20.5

HAMBURGER
Brioche bun, MRIJ rund, rode uienchutney, gefrituurde uienringen, cheddar en truffelmayonaise

Kan ook vega met Beyond meat burger

19

TUNA TATAKI XL
Kort geschroeide tonijn, wakame, wasabimayonaise en ponzudressing

21

CRISPY CHICKEN BURGER
Krokante kip op brioche bun, Mexicaanse salsa, guacamole en licht pittige chilimayonaise

19

BIEFSTUK
Gebakken diamanthaas van Black Angus, seizoensgroenten, aardappelgratin en verdomd goeie pepersaus

23

QUICHE

Gevuld met spinazie, romige geitenkaas, walnoot en honing

20.5

STICKY AUBERGINE

Geroosterde aubergine, couccoussalade, pinda, munt en sesam

20.5

RODE MUL
Filet van rode mul, boontjes, spek, frisse mousseline en witte wijnsaus

21

MOSSELEN
Pannetje Zeeuwse mosselen met dubbelbier en mosterdmayonaise

24.5

POMPOEN

Gegrilde pompoensteak met amandel, muhammara en 5 spicesjus

19.5

TOETJES

BOSSCHE IJSBOL

Soes, vanilleroomijs, advocaatsaus, gesmolten chocolade - Alleen bestellen als je nog honger hebt

9.5

SCROPPINO

Romig citroenijs, een flink shot limoncello, scheutje wodka en prosecco

9

TARTE TATIN

Gekarameliseerde appel, kaneelijs en vanillesaus

9

AARDBEI

Aardbeienbavarois, chocoladebiscuit, passievrucht en frambooskletskop

9

CHOCO CHEESECAKE

Chocolade cheesecake, crunchy Oreo en chocoladesaus

8.5

KOFFIE DELUXE

Koffie naar keuze geserveerd met zoetigheden

8.5

SEIZOENSMENU

3 GANGEN MENU

32.5

VOORGERECHTEN

CARPACCIO
Ossenhaas, baconcrumble, geroosterde pitten, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas

ZALM
Gerookte zalm, toast, edamame, sesamdressing en citroencrème

TOMATENSOEP
Geroosterde paprika en basilicumpesto

HOOFDGERECHTEN

De hoofdgerechten worden geserveerd met frites en mayonaise - Salade serveren we op verzoek

BIEFSTUK
Gebakken diamanthaas van Black Angus, seizoensgroenten, aardappelgratin en verdomd goeie pepersaus

RODE MUL
Filet van rode mul, boontjes, spek, frisse mousseline en witte wijnsaus

POMPOEN
Gegrilde pompoensteak met amandel, muhammara en 5 spicesjus

NAGERECHTEN

CHOCO CHEESECAKE
Chocolade cheesecake met crunchy Oreo en chocoladesaus

SCROPPINO
Romig citroenijs, een flink shot limoncello, scheutje wodka en prosecco

SPARERIBS

DE BESTE SPARERIBS VAN DEN BOSCH?

Is er een restaurant in Den Bosch waar je lekkerdere spareribs vindt dan bij Van Puffelen? Het klinkt misschien een beetje opschepperig, maar het antwoord is nee! Al ruim 33 jaar komen gasten uit heel Nederland terug voor mijn spareribs. Heb je ze nog niet geproefd? Kom dan snel langs in mijn restaurant en laat je overtuigen!

 

Mijn spareribs bereid ik al sinds jaar en dag volgens authentiek recept. De basis is mijn onvervalste marinade. Nadat alle smaken goed in het vlees zijn getrokken worden de spareribs low & slow gegaard. Het resultaat is juicy en boterzacht vlees wat zo van het bot valt. De finishing touch is de glaze, bereidt volgens geheim recept. Hiermee worden de spareribs net voor ze geserveerd worden ingesmeerd.

 

De malse, juicy en sticky spareribs worden geserveerd met frites, knoflookdip en barbecuesaus. om je vingers bij af te likken! Elke woensdag eet je ze onbeperkt voor 22 euro

ALLERGENEN

ALLERGENEN

Veel van onze gerechten zijn glutenvrij, of glutenvrij te bereiden. Ons bedienend personeel helpt graag bij het maken van een geschikte keuze. Wij houden ook graag rekening met andere allergieën of intoleranties. Informeer bij het bedienend personeel.

 

* In onze keuken wordt gewerkt met de volgende allergenen: ei, melk (lactose), glutenbevattende granen, pinda, noten, soja, lupine, vis, schaaldieren, sesamzaad, selderij, mosterd, weekdieren, zwaveldioxide en sulfiet. De aanwezigheid van (sporen van) de betreffende allergenen in de gerechten is hierdoor niet uit te sluiten.