Hier heb je zin in, ook als je geen trek hebt! Bij Eetcafé Van Puffelen in Den Bosch eet je (buiten)gewoon ‘lekker’, is de sfeer ‘lekker’ losjes en kun jij je ‘lekker’ laten gaan. Want, de beste ‘guilty’ pleasure van de stad! Alhoewel… Waarom jezelf guilty voelen over de dingen die je plezier geven in het leven? Ga ervoor!
ZALM
Gerookte zalm, toast, edamame, sesamdressing en citroencrème
12
CARPACCIO
Ossenhaas, baconcrumble, geroosterde pitten, truffelmayonaise, rucola en Parmezaanse kaas
13
CAMEMBERT
Camembert uit de oven, voor twee personen, pecannoten, honing, nduja (pittige worst spread) en rustique stokbrood
11 p.p.
TACO CARNITAS
Pulled pork, knabbelspek, zoetzure ui en avocadomayonaise
11.5
TUNA TATAKI
Kort geschroeide tonijn, wakame, wasabimayonaise en ponzudressing
12
BURRATA
Gemarineerde tomaat, olijfolie en gerookt zeezout
11.5
TOMATENSOEP
Geroosterde paprika en basilicumpesto
7.5
LIMBURGSE MOSTERDSOEP
Gevuld met spekjes en bieslook
8.5
BROOD & DIP
Rustique brood met aioli
6
BITTERBALLEN
Acht rundvleesbitterballen met mosterd
10
GANDAHAM
Vers gesneden Gentse gedroogde ham
9.5
KAASKROKETJES
Oude kaas, truffelcrème, zes stuks
10
SPARERIBS
Volgens authentiek recept met ketjap, gember en sorry, de rest blijft geheim. Met koolsla en aioli
23
SATÉ
Spies van kipdij, pindasaus, zoetzure groenten, krupuk en gebakken uitjes
20
PASTA GAMBA'S
Spaghetti met gebakken knoflookgarnalen, basilicumpesto en Parmezaanse kaas
20.5
HAMBURGER
Brioche bun, MRIJ rund, rode uienchutney, gefrituurde uienringen, cheddar en truffelmayonaise
Kan ook vega met Beyond meat burger
19
TUNA TATAKI XL
Kort geschroeide tonijn, wakame, wasabimayonaise en ponzudressing
21
CRISPY CHICKEN BURGER
Krokante kip op brioche bun, Mexicaanse salsa, guacamole en licht pittige chilimayonaise
19
BIEFSTUK
Gebakken diamanthaas van Black Angus, seizoensgroenten, aardappelgratin en verdomd goeie pepersaus
23
QUICHE
Gevuld met spinazie, romige geitenkaas, walnoot en honing
20.5
STICKY AUBERGINE
Geroosterde aubergine, couccoussalade, pinda, munt en sesam
20.5
RODE MUL
Filet van rode mul, boontjes, spek, frisse mousseline en witte wijnsaus
21
MOSSELEN
Pannetje Zeeuwse mosselen met dubbelbier en mosterdmayonaise
24.5
POMPOEN
Gegrilde pompoensteak met amandel, muhammara en 5 spicesjus
19.5
BOSSCHE IJSBOL
Soes, vanilleroomijs, advocaatsaus, gesmolten chocolade - Alleen bestellen als je nog honger hebt
9.5
SCROPPINO
Romig citroenijs, een flink shot limoncello, scheutje wodka en prosecco
9
TARTE TATIN
Gekarameliseerde appel, kaneelijs en vanillesaus
9
AARDBEI
Aardbeienbavarois, chocoladebiscuit, passievrucht en frambooskletskop
9
CHOCO CHEESECAKE
Chocolade cheesecake, crunchy Oreo en chocoladesaus
8.5
KOFFIE DELUXE
Koffie naar keuze geserveerd met zoetigheden
8.5
CARPACCIO
Ossenhaas, baconcrumble, geroosterde pitten, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas
ZALM
Gerookte zalm, toast, edamame, sesamdressing en citroencrème
TOMATENSOEP
Geroosterde paprika en basilicumpesto
De hoofdgerechten worden geserveerd met frites en mayonaise - Salade serveren we op verzoek
BIEFSTUK
Gebakken diamanthaas van Black Angus, seizoensgroenten, aardappelgratin en verdomd goeie pepersaus
RODE MUL
Filet van rode mul, boontjes, spek, frisse mousseline en witte wijnsaus
POMPOEN
Gegrilde pompoensteak met amandel, muhammara en 5 spicesjus
CHOCO CHEESECAKE
Chocolade cheesecake met crunchy Oreo en chocoladesaus
SCROPPINO
Romig citroenijs, een flink shot limoncello, scheutje wodka en prosecco
Is er een restaurant in Den Bosch waar je lekkerdere spareribs vindt dan bij Van Puffelen? Het klinkt misschien een beetje opschepperig, maar het antwoord is nee! Al ruim 33 jaar komen gasten uit heel Nederland terug voor mijn spareribs. Heb je ze nog niet geproefd? Kom dan snel langs in mijn restaurant en laat je overtuigen!
Mijn spareribs bereid ik al sinds jaar en dag volgens authentiek recept. De basis is mijn onvervalste marinade. Nadat alle smaken goed in het vlees zijn getrokken worden de spareribs low & slow gegaard. Het resultaat is juicy en boterzacht vlees wat zo van het bot valt. De finishing touch is de glaze, bereidt volgens geheim recept. Hiermee worden de spareribs net voor ze geserveerd worden ingesmeerd.
De malse, juicy en sticky spareribs worden geserveerd met frites, knoflookdip en barbecuesaus. om je vingers bij af te likken! Elke woensdag eet je ze onbeperkt voor 22 euro
Veel van onze gerechten zijn glutenvrij, of glutenvrij te bereiden. Ons bedienend personeel helpt graag bij het maken van een geschikte keuze. Wij houden ook graag rekening met andere allergieën of intoleranties. Informeer bij het bedienend personeel.
* In onze keuken wordt gewerkt met de volgende allergenen: ei, melk (lactose), glutenbevattende granen, pinda, noten, soja, lupine, vis, schaaldieren, sesamzaad, selderij, mosterd, weekdieren, zwaveldioxide en sulfiet. De aanwezigheid van (sporen van) de betreffende allergenen in de gerechten is hierdoor niet uit te sluiten.