Hier heb je zin in, ook als je geen trek hebt! Bij Eetcafé Van Puffelen in Den Bosch eet je (buiten)gewoon ‘lekker’, is de sfeer ‘lekker’ losjes en kun jij je ‘lekker’ laten gaan. Want, de beste ‘guilty’ pleasure van de stad! Alhoewel… Waarom jezelf guilty voelen over de dingen die je plezier geven in het leven? Ga ervoor!
BAVETTE TATAKI
Kort geschroeide bavette, guacamole, zwarte knoflook, crumble
13.5
PAN CON TOMATE
Crostini met tomaat, basilicum en Parmezaanse kaas
11
ZALMTARTAAR
Gemarineerde zalm, crispy noedels, sesam en Japanse togarashimayonaise
12.5
CARPACCIO
Ossenhaas, baconcrumble, geroosterde pitten, truffelmayonaise, rucola en Parmezaanse kaas
13
CAMEMBERT
Camembert uit de oven, voor twee personen, pecannoten, honing, nduja (pittige worst spread) en rustique stokbrood
11 p.p.
PANNA COTTA
Gele curry, kokos, paprika en cassave
11.5
TOMATENSOEP
Geroosterde pompoen-tomatensoep met pepita's en tuinkers
7.5
TOM KHA KAI
Thaise kokossoep met citroengras en gamba's
8.5
BROOD & DIP
Rustique brood met aioli
6
BITTERBALLEN
Acht rundvleesbitterballen met mosterd
10
GANDAHAM
Vers gesneden Gentse gedroogde ham
9.5
K.F.C.
Korean fried chicken met dip
12.5
KAASKROKETJES
Oude kaas, truffelcrème, zes stuks
10
BIEFSTUK
Gebakken diamanthaas van Black Angus, gebakken champignons, aardappelgratin en rode portjus
23
SMASHED HAMBURGER
Brioche bun, twee patties MRIJ rund, tomaat, bacon, cheddar en burgersaus
Kan ook vega met Beyond meat burger
19
BLOEMKOOL STEAK
Gegrilde bloemkool, romige bonenspread, chimichurri en pijnboompitten
19.5
SPARERIBS
Volgens authentiek recept met ketjap, gember en sorry, de rest blijft geheim. Met koolsla en aioli
23
VICTORIABAARS
Filet van victoriabaars met kruidenkorst, prei, aardappelmousseline en beurre blanc
21
SATÉ
Spies van kipdij, pindasaus, zoetzure groenten, krupuk en gebakken uitjes
20
CEASAR SALAD
Salade van little gem met gebakken kipdij, bacon, gekookt ei, Parmezaanse kaas en aioli
18.5
TUNA TATAKI
Kort geschroeide en dun gesneden plakjes tonijn, wakame, wasabimayonaise en ponzudressing
21.5
FISH & CHIPS
In beslag gefrituurde heekfilet met dikke frieten en tartaarsaus
19.5
BOEUF BOURGIGNON
Gestoofd rundvlees met champignons en meloeskes, geserveerd met brood
21.5
STICKY AUBERGINE
Geroosterde aubergine, couscoussalade, pinda, munt en sesam
20.5
BOSSCHE IJSBOL
Soes, vanilleroomijs, advocaatsaus, gesmolten chocolade - Alleen bestellen als je nog honger hebt
9.5
SCROPPINO
Romig citroenijs, een flink shot limoncello, scheutje wodka en prosecco
9.5
SPEKKOEK
Met witte chocoladeganache, speculoos en pralineroomijs
9
BROWNIE
Dulce de leche, passievrucht en vanillecrumble
9
SOORT VAN CHEESECAKE
Bastognekoek, roomkaas en framboos
9
KOFFIE DELUXE
Koffie naar keuze geserveerd met zoetigheden
8.5
CARPACCIO
Ossenhaas, baconcrumble, geroosterde pitten, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas
ZALM
Gemarineerde zalm, crispy noedels, sesam en Japanse togarashimayonaise
TOMATENSOEP
Geroosterde pompoen-tomatensoep met pepita's en tuinkers
De hoofdgerechten worden geserveerd met frites en mayonaise - Salade serveren we op verzoek
BIEFSTUK
Gebakken diamanthaas van Black Angus, champignons, aardappelgratin en rode portjus
VICTORIABAARS
Filet van victoriabaars met kruidenkorst, prei, aardappelmousseline en beurre blanc
STICKY AUBERGINE
Geroosterde aubergine, couscoussalade, pinda, munt en sesam
BROWNIE
Dulce de leche, passievrucht en vanillecrumble
SCROPPINO
Romig citroenijs, een flink shot limoncello, scheutje wodka en prosecco
Is er een restaurant in Den Bosch waar je lekkerdere spareribs vindt dan bij Van Puffelen? Het klinkt misschien een beetje opschepperig, maar het antwoord is nee! Al ruim 33 jaar komen gasten uit heel Nederland terug voor mijn spareribs. Heb je ze nog niet geproefd? Kom dan snel langs in mijn restaurant en laat je overtuigen!
Mijn spareribs bereid ik al sinds jaar en dag volgens authentiek recept. De basis is mijn onvervalste marinade. Nadat alle smaken goed in het vlees zijn getrokken worden de spareribs low & slow gegaard. Het resultaat is juicy en boterzacht vlees wat zo van het bot valt. De finishing touch is de glaze, bereidt volgens geheim recept. Hiermee worden de spareribs net voor ze geserveerd worden ingesmeerd.
De malse, juicy en sticky spareribs worden geserveerd met frites, knoflookdip en barbecuesaus. om je vingers bij af te likken! Elke woensdag eet je ze onbeperkt voor 22 euro
Veel van onze gerechten zijn glutenvrij, of glutenvrij te bereiden. Ons bedienend personeel helpt graag bij het maken van een geschikte keuze. Wij houden ook graag rekening met andere allergieën of intoleranties. Informeer bij het bedienend personeel.
* In onze keuken wordt gewerkt met de volgende allergenen: ei, melk (lactose), glutenbevattende granen, pinda, noten, soja, lupine, vis, schaaldieren, sesamzaad, selderij, mosterd, weekdieren, zwaveldioxide en sulfiet. De aanwezigheid van (sporen van) de betreffende allergenen in de gerechten is hierdoor niet uit te sluiten.